Over

Ik, Katinka Hesselink, ben online vooral bekend van mijn spirituele activiteiten. Katinka Hesselink Net bestaat voornamelijk uit spirituele citaten en artikelen, mijn spirituele blog Overpeinzende behandelt mijn … spirituele overpeinzingen en daarnaast heb ik ook nog een blog waar ik spirituele boeken recenseer en cadeau suggesties doe.

Hoewel mijn spirituele lezers vermoedelijk geen problemen hebben met mijn nieuwe ontdekkingen in de wereld van de Westerse filosofie, denk ik niet dat het andersom geldt: Lezers van bijvoorbeeld Heidegger zullen niet echt geïnteresseerd zijn in mijn overdenkingen van karma bijvoorbeeld. Vandaar dat ik in Mei 2011 een nieuw blog begonnen ben: Filosofische Overdenkingen. Welkom.

Op dit moment ga ik er vanuit dat ik vanaf september 2011 aan de Leidse Universiteit filosofie zal studeren. Dit blog zal ik gebruiken om wat ik daar op steek, en de gedachten die het bij me oproept, te delen. Maar als voorbereiding op die studie heb ik ook een hele stapel filosofische boeken in huis gehaald en daarover zal dit blog in eerste instantie gaan.

Mijn filosofische achtergrond is, op moment van schrijven, de filosofie colleges die ik in het kader van de studie wereldgodsdiensten aan de Leidse Universiteit gevolgd heb: algemene filosofie, godsdienstfilosofie, ethiek en filosofie van India. Daarnaast heb ik de Boeddhistische filosofie uitgebreid bestudeerd. Hierover heb ook lezingen gegeven.

One thought on “Over”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.